Vízitúrák szervezése mesterfokon,
Északkelet-Magyarország folyóin
Tippek, tanácsok, fontos információk a vízitúra megszervezéséhez ingyen.
Kezdőoldal Vízitúra Kenu bérlés Fontos tudnivalók Ajánlás Kapcsolat Akciók
 

Fontos tudnivalók

Jelentkezés:

– A turnusokra 8.000,– Ft/fő előleg befizetésével és az utazási szerződés egy aláírt példányának visszaküldésével lehet jelentkezni. A részvételi díj hátralékát legkésőbb a turnuskezdés előtt 3 héttel kell befizetni. Az egy hétnél rövidebb ideig tartó túrákra a részvételi díj 50%-a az előleg. Az utazási szerződés fénymásolható. Csoportos jelentkezés esetén az utazási szerződést a csoportvezető a csoport nevében elfogadja, az utaslistát pedig csatolva megküldi irodánk részére. Amennyiben a jelentkező az utazási szerződést nem küldi vissza, de a túra előlegét befizeti, úgy tekintjük, hogy az utazási szerződés feltételeit ismeri és elfogadta.

– Útlemondás esetén a lefoglalt hely másra átruházható. A befizetett pénz visszatérítése csak az utazási szerződésnek megfelelő feltételek mellett történhet.

– A túráinkon való részvétel feltétele a biztonságos úszni tudás. Külföldi túra esetén az utasnak egyéni baleset-, betegség- és poggyászbiztosítással kell rendelkeznie, mely irodánkban vagy honlapunkon (www.gentlementours.hu) megköthető.

– 18 éven aluliak csak írásos szülői engedéllyel vehetnek részt túráinkon.

– Az ukrajnai, szlovákiai túrákra kizárólag olyan túrázók jelentkezését várjuk, akik már többször vettek részt vízitúrán, és megfelelő gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy a nehezebb szakaszokon is biztonságosan tudjanak evezni.

A túrázónak a megérkezés napján Tiszabecsen a kemping recepcióján, egyéb túrahelyeken a túravezetőnél regisztráltatnia kell magát. A kiosztott jelentkezési lapokat a túra megkezdése előtt vissza kell adni a túravezetőnek.

Utazási szerződés:

– Felhívjuk a csoportok, baráti társaságok, szervezők figyelmét arra, hogy vendégeikkel ismertessék meg az utazási szerződésben foglaltakat, az esetleges útlemondás feltételeit. Az utazási szerződés nem megfelelő ismeretéből eredendő vitákért nem vállaljuk a felelősséget.

– Kérjük figyelmesen olvassa el a tájékoztatónk végén lévő utazási feltételeket!

Befizetési lehetőségek:

– „Rózsaszín” postai utalványon a következő címre:

GENTLEMEN TOURS UTAZÁSI IRODA

4400 NYÍREGYHÁZA, ÉR U. 12.

– Banki átutalással a következő bankszámlaszámunkra: OTP 11744003 – 20357201–00000000

– Az utalványon vagy átutaláson mindenképpen szerepelnie kell:

1. név, cím, telefonszám,

2. túra jele, időpontja,

3. hány főre történik a befizetés.

Biztosítás:

A külföldi túráknál a túra költsége nem tartalmaz biztosítást, azt a túrázó saját maga köti meg. A biztosítás megkötésének elmaradásából eredő károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

Túravezető feladata:

A túravezető feladata a túrázási alapismeretek átadására, a táborozási feltételek megszervezésére, a napi túrák ismertetésére terjed ki, így a túrákon mindenki egyéni résztvevőként saját felelősségére vesz részt.

Túrázó magatartása, felelőssége:

– A résztvevő tudomásul veszi, hogy a túratársakra és önmagára nézve veszélyes magatartás, a közösségi normák durva megsértése esetén a túravezető a további részvételtől eltilthatja! Ez esetben kártérítést, a részvételi díj visszafizetését nem kérheti.

– Saját csomagjáról, illetve táborozó felszerelése őrzéséről a túrázó maga gondoskodik, kivéve, ha azt az utazási iroda képviselője szállításra átvette!

– A túrázónak az utolsó túranapon 14:00-ig kell beérkezni a végállomásra. A hajókat és sporteszközöket kimosva, tisztán és sérülésmentesen kell átadnia az utazási iroda képviselőinek.

Gépjármű őrzése:

A túra ára nem tartalmazza a túrázó gépkocsijának parkolási díját. Kempingünkben lehetőség van arra, hogy megőrizzük a gépkocsikat, melynek díját a megérkezés napján a helyszínen kell kiegyenlíteni. Az autók a parkolási díj rendezése után, parkolókártyával léphetnek be a kemping parkolójába. A parkolási díj nem tartalmazza a sofőrök visszaszállításának díját Tiszabecsre.

A részvételi díj tartalmazza:

A következő túráknál:

Tiszabecs – Dombrád (TD)

• Kímélő Túra (KT)

• Túr Túra (TU)

• Szlovákiából induló túra (MT)

– a napi kétszeri étkezést (reggeli + meleg, kétfogásos vacsora) költségeit,

– a hajók bérleti díját,

– a hajók és a csomagok szállítási díját,

– a kempingdíjakat,

– a túravezetők, oktatók tiszteletdíját,

– a szervezési költségeket.

A többi túránál lásd a túrák leírásánál!

A résztvevőket a részvételi díjon kívül az alábbi költségek terhelik:

– Az oda-, és visszautazás költségei, a napközbeni étkezés költségei, baleset- és betegség biztosítás díja, valamint a parkolási díj.

Nem tartalmazza az ár a sofőrök visszaszállításának díját Tiszabecsre. Az utazási iroda térítés ellenében csak akkor tud segíteni a sofőröknek, ha szabad kapacitással rendelkezik, vagy ha megbízást kap mikrobusz megrendelésére.

– A túra árában nincs benne a hordók biztosítása, mivel a csomagokat teherautóval szállítjuk. Amennyiben a túrázó előre megrendeli, bérleti díj ellenében 30 vagy 60 l-es hordót tudunk biztosítani.

A túrán rendelkezésre álló hajótípusok:

1–2 személyes túrakajakok, 4 személyes túrakenuk.

Javasolt felszerelés:

– sátor (lehetőleg könnyű, 2–3 személyes),

– matrac, hálózsák, polifoam,

– fürdőruha, vászonsapka, hosszú ujjú fehér póló,

– melegítő, tornacipő, esőkabát, szél anorák, vízhatlan zsák a felszerelés csomagolásához,

– elemlámpa, testápolók, napozószerek, szőlőzsír.

A felszerelésekről, sátorról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia!

Utazás:

– Csoportok kérésére a kért állomástól autóbuszt indítunk, melynek költségét az igé­nyek ismeretében állapítjuk meg.

TISZABECS:

– A turnuskezdés napján, vasárnap 17:00-ig kell megérkezni Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe. (Tiszabecs, Kis u. 53., Tel.: 44/378-282, 30/945-0194)

– Tiszabecs megközelíthető saját járművel vagy vonattal Fehérgyarmatig, a Nyíregyháza – Fehérgyarmat vonalon. Fehérgyarmattól járatos autóbusszal, esetleg vállalkozókkal előzetes egyeztetés után.

– Visszautazás saját járművel. Külön kérésre, csoportoknak megszervezzük az utazást mátészalkai, illetve fehérgyarmati indulással, vagy a visszautazást Dombrádtól Kisvárdáig.

BUSTYAHÁZA:

A Bustyaházáról induló túrázók az előleg befizetésével, illetve a jelentkezés elküldésével egyidőben közöljék a következő adatokat: név, születési dátum, állandó lakcím, útlevélszám.
A Bustyaházára történő kiutazást az iroda szervezi meg.

MIHALOVCE:

– Érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, gépkocsival vagy autóbusszal Sátoraljaújhelynél léphetik át a határt. Vonattal Miskolc – Kassa útvonalon közelíthető meg. Kassáról menetrendszerinti helyközi autóbusszal lehet eljutni a kempinghez. Találkozó a turnuskezdés napján 17 órakor a Zemplinska Sirava tó Mihalovce felé eső partján lévő Biela Hora Kempingben. Hazautazás Tokajból egyénileg.

Gyülekező hely:

Tisza–Túr és gasztronómia túráink gyülekező helye: Dióliget Kemping, Tiszabecs, Kis u. 53., Tel.: 44/378-282, 30/945-0194.

Információkérés:

• GENTLEMEN TOURS UTAZÁSI IRODA, 4400 Nyíregyháza, Ér u. 12.

Nyitva: hétfőtől péntekig 8:30-16:30 óráig.

Telefon: 42/420-205, Mobil: 30/750-2684, Fax: 42/421-611

E-mail: gentlemen@gentlementours.hu

Weboldal: www.gentlemenviziturak.hu www.kenutura.hu

• Gyula Sándor főiskolai docenstől: 30/9450-194

• Regős József főiskolai docenstől: 30/9656-265

Kedvezmények:

Akik április 20-ig egy összegben befizetik valamelyik egyhetes túra árát 20% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. Nagyobb diákcsoportoknak illetve baráti társaságoknak amennyiben a befizetett túrázók létszáma eléri a 40 főt és április 20-ig egy összegben befizetik valamelyik egyhetes túra árát szintén 20% kedvezményt biztosítunk az egyhetes túrák árából.

– Ingyenes a csoportvezető részvétele 20 fő beszervezése után, ha időben befizeti csoportja részvételi díját. 20 fő felett minden beszervezett személy után 8%, 30 fő felett 10% szervezési díjat vehet fel a szervező. Egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: Az egy hetes túráknál 3.000 Ft engedményt kap az a túrázó, aki május 15-ig egy összegben befizeti a részvételi díjat.

– Elő-, és utószezonban június 10-től június 16-ig, valamint augusztus 26-től szeptember 1-ig 2.500 Ft-tal olcsóbb az egyhetes túrák ára. (kivéve a „Szemtelenül olcsó túrá”-t)

– TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY: Törzsvendégeinknek, akik 2015-ban és 2016-ben is velünk túráztak és ez szerepel nyilvántartásunkban, árainkból 1.500 Ft kedvezményt biztosítunk. Egyéb kedvezmény nem vehető igénybe!

– GYERMEK KEDVEZMÉNY: 12 éves korig a túra részvételi díjából 10% kedvezményt biztosítunk. A megrendelésnél kérjük megadni a gyermek(ek) pontos születési dátumát.

– A fenti kedvezményekből egyszerre csak egyet lehet érvényesíteni!

20 FŐS CSOPORT JELENTKEZÉSE ESETÉN A CSOPORT KÉRÉSÉRE EGYEDI TÚRATERVET IS KÉSZÍTÜNK!

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

   Diákprogram és osztálykirándulás    Csapatépítő tréningek    Kemping szolgáltatás     Katalógus rendelése      Galéria      Utazási szerződés     Letölthető dokumentumok     Letölthető tanulmányok     Jelentkezési lap      Utasbiztosítás      Partnerirodáink      Fotópályázat      Hasznos linkek      Link partnerek
Vízitúra, kenutúra      Tisza túra      Evezés      Kenu bérlés