Vízitúrák szervezése mesterfokon,
Északkelet-Magyarország folyóin
Tippek, tanácsok, fontos információk a vízitúra megszervezéséhez ingyen.
Kezdőoldal Kenu bérlés Jelentkezés Ajánlás Kapcsolat Akciók
 

Vízitúra Ukrajnában gyalogtúrával kombinálva a Tisza forrásához

(Jele: VUT)

1. nap (péntek): Megérkezés Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe, vacsora.
2. nap (szombat): Reggeli után előtúra a Túr folyón, a Sonkád–Kölcse vagy a Kölcse–Túristvándi szakaszon.
3. nap (vasárnap):Reggel a hidegcsomagok átvétele után gyalog indulás a határra, a határátkelés után utazás a Felső-Tisza vidékére, betekintés a végeken élő magyarok és huculok életébe, közben kapaszkodó a huszti várromhoz, amely Kölcsey Ferencet a Huszt című vers megírására ihlette. Majd továbbutazunk Técsőre, ahol megtekintjük a 15. sz-ban épül fakazettás mennyezetű református templomot, Kossuth szobrot, Hollósy Simon mellszobrát, aki festőiskolát hozott létre a városban és itt tevékenykedett e vidéken.
Megálló Európa közepénél a Tisza partján gyönyörű magas hegyek övezte vidéken, Rahónál. Továbbutazás a Tatár-hágóra, a régi lengyel-magyar határhoz, hucul kézműves kirakodó vásár megtekintése vásárlással egybekötve. Szálláshelyek elfoglalása Körösmezőn.
4. nap (hétfő): Utazás a Tisza eredetéhez (50 km-es túra dzsippekkel oda-vissza + könnyű gyalogtúra 3 km). Délután kb. 14:00 órakor indulás vissza Husztra, közben megtekintjük Körösmezőn a sztrukivszkai fatemplomot, amelyet egy függőhídon (asszonyvallató) közelítünk meg. Rövid megálló a Fehér és Fekete Tisza összefolyásánál. Érkezés Husztra a Tisza partjára, sátorverés.
5. nap (kedd): Evezés Husztról Nagyszőlősre (16 km).
6. nap (szerda): Evezés Nagyszőlősről Tiszabecsig (25 km). Érkezés a Dióliget Kempingbe.
7. nap (csütörtök): Reggeli után hazautazás.

A túra technikai lebonyolítása: Magyar szakaszon történő előtúra után vasárnap reggel úgy kell összepakolni, hogy a legszükségesebb személyes holmik (tisztálkodáshoz és alváshoz szükséges felszerelések, valamint a személyes iratok, esetleg