Vízitúrák szervezése mesterfokon,
Északkelet-Magyarország folyóin
Tippek, tanácsok, fontos információk a vízitúra megszervezéséhez ingyen.
Kezdőoldal Vízitúra Kenu bérlés Fontos tudnivalók Ajánlás Kapcsolat Akciók
 


 

Kempingek az Északkelet magyarországi folyók mentén.


 

 


Felső-Tisza

  

 

 

Tiszabecsen két kemping is található, és talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy ezek a Felső Tisza legkultúráltabb, legjobban felszerelt kempingjei. Az egyik a Vidám Delfin kemping, a másik a saját tulajdonú,és üzemeltetésű kempingünk, a Dióliget kemping.

A kempingben 400 főre elegendő sátorozó hely, hideg, meleg vizes zuhanyozási lehetőség biztosított. Büfé, és étterem segíti a túrázók és a kempingezők színvonalas ellátását. Az étteremtől független konyhát és hűtőt is használhatnak a vendégek. Őrzött autóparkolóval rendelkezünk. Kerékpárokat, a vízitúrákhoz kenukat, kajakokat, lapátokat, 30 és 60 literes hordókat, mentőmellényt, bográcsot is lehet bérelni tőlünk. A részletekért kattintson ide.

A kempingtől a Tisza 400 m-re található. Azoknak a vízitúrázóknak, akik nálunk kempingeznek a hajóját és a csomagjait, ingyen leszállítjuk a partra.

 

Tiszabecs a magyarországi vizitúrák kiindulási helye, de Ukrajnából is ide érkeznek meg a csapatok, a folyó a 744,8 folyam kilométernél lép be az országba.  A Tisza part köves, kavicsos, nagyon sokan vadkempingeznek a területen. Sajnos a parton WC nincs, sokszor szemetes konténer sincs letéve, vagy ha van az nem igazán elegendő. A vadkempingezők nagy része bejár a kempingekbe mosakodni, zuhanyozni, fogyasztani, amiért természetesen fizetni kell. Éppen ezért nem teljesen logikus, hogy miért nem a kempingekben táboroznak. Ha megszűnne a vadkempingezés a part tisztasága, sokat javulna. A kempingek a falu területén vannak a gátak mögött, így azok magas vízállás esetén sem kerülnek vízalá. A faluban található boltokban,a túrázók minden szükséges élelmiszert be tudnak vásárolni. 

 20 kilométert kell eveznünk a Tiszán ahhoz, hogy elérjük a következő kempinget. A Tisza bal partján a Túrbukónál lévő kemping egy nagyon hangulatos, ligetes szép környezetben lévő ártéri kemping. Az is különlegessé teszi, hogy 4-6 méteres vízeséssel itt ömlik be a Tiszába az ásott Túr.

A kempingben WC, zuhanyzási lehetőség, büfé van. Nagy hátránya a területnek a rendkívül rossz kikötési lehetőség. A part a Tisza felől nézve nagyon meredek, tele nagy kövekkel. Könnyen sérülhetnek a hajók és a kiszállás balesetveszélyes. Nagyon óvatosan és körültekintően kell kikötni. Az ásott Túr felőli oldalon megfelelőek a kikötési lehetőségek. A legközelebbi falu Tiszakóród is több kilométerre van, így bevásárlásra itt nincs lehetőség.

 

A Túrbukótól mindössze 4 kilométert kell eveznünk, hogy a Tisza bal partján a szatmárcsekei parthoz érjünk. Vízitúrázóknak ideális a kikötési lehetőség, hiszen nagykiterjedésű sóderes part fogad bennünket. A kikötési helytől 30-40 métere található a ligetes ártéri kemping. A kemping tulajdonosa igyekszik a lehető legjobb szolgáltatást biztosítani, ami egy ártéri kempingnél nem mindig egyszerű. Hideg, meleg víz, WC, zuhanyzási lehetőség, büfé áll a túrázok rendelkezésére.

Hátránya, hogy esős idő esetén nehéz a közlekedés, hogy földút vezet be kb. egy kilométer hosszan a falu elejéig. Az út melegben poros, esőben sáros. A kempingben hétvégén, de ha sok túrázó érkezik, akkor hét közben is élő zene van, ami belenyúlik az éjszakába, ez zajossá teszi a helyet, ami sok embert zavar.

A falu egy, másfél kilométerre van a parttól, ahol a túrázó pótolhatja készleteit. A kemping tulajdonosa is üzemeltet egy boltot a faluban, így előzetes rendelés alapján kiszállítja az árut a partra.  


 

 

 

A 705-ös folyamkilométernél, 15 kilométerrel lejjebb, a Tisza jobb partján találjuk a következő kempinget. A Katica kemping, a gát túlsó oldalán található, a parttól mintegy 400 méterre. A tulajdonos nagyon szolgálatkész és igyekszik a vendégek kedvébe járni. Területe nem túlságosan nagy, de jó szervezéssel sokan tudnak sátorozni. Hideg, meleg vizes zuhanyzási lehetőség, WC, főzőlap, hűtő áll a túrázók rendelkezésére. A kempingnek külön hajótárolója van a parttól mintegy 50 méterre, ahol biztonságban tudhatjuk kenuinkat. Ha a túrázó a hajóban hozta a csomagját, extra szolgáltatásként a tulajdonos (Katica bácsi) autóval ingyen elviszi azokat kempingbe, az indulásra pedig visszaviszi. A kemping előnye, hogy kicsit messzebb van a parttól, így a parti discók zenéje nem hallatszik fel. Aki bulizni akar, megteheti anélkül, hogy zavarná a pihenni vágyókat.

Alacsony vízállásnál Tivadarban gyönyörű homokos part alakul ki így a kikötés nagyon könnyű, utána viszont egy rövid meredek szakaszon kell felvinni a hajókat a depó helyre. Ha jó az idő sokan strandolnak a parton, a kikötésnél figyelnünk kell a vízben, illetve a parton lévőkre. Magas vízállás esetén a meredek parton tudunk kikötni, sajnos ilyenkor nagyon kevés a hely, hiszen szinte csak a lépcsőknél lehet, megállni a hajókkal, és ez több hajó esetén torlódást okozhat. A kemping mellet található élelmiszer boltban fel lehet tölteni a készleteket. A faluban autóbusz járat van, így innen viszonylag könnyen elutazhat a túrázó.


 

 


A 688-as folyam kilométernél a jobb parton található Jánd, egy széles homokos fövennyel, ami jó kikötést tesz lehetővé. Maga a sátorozó hely nincs túlságosan kiépítve, büfé, WC van. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a nomádabb körülményeket és a csendesebb helyeket.

 


A 685-ös folyam kilométernél a Tisza jobb oldalán található Ugornya a következő lehetséges kempingező hely. Rendkívül népszerű üdülőhely annak minden előnyével és hátrányával. A kemping nincs messze a parttól, a kikötés is könnyű, mert szép homokos partja van, természetesen jó idő esetén itt is tele van a part, fürdőzőkkel. A kikötőhely előtt kb. egy kilométerrel, ömlik be a Szamos a Tiszába.

Maga a kemping komoly felújításra szorulna, kicsi a vizesblokk, körülbelül 50 ember tud meleg vízben lezuhanyozni, utána várni kell, hogy újból legyen meleg víz. A kemping forgalmához képest kevés a WC-ék száma is. A területen bőven található vendéglátó egység, zenés szórakozóhely. Ez a bőség a hátránya is, mert nagyon zajosak az éjszakák.

Az önkormányzat szépen rendbe hozta a partot, a hétvégeken különböző programokat szerveznek, szinte majdnem mindig valamilyen együttes koncertet ad a parton felállított színpadon. Pezsgő, nyüzsgő élet folyik a területen, ami nem kedvez azoknak, akik a nyugalmat szeretik. Közel a parthoz található az Atlantika vízi vidámpark. Ezzel a parkkal szemben van egy másik kultúrált kemping is, ez egy kicsit távolabb esik a parttól, ezért a vízitúrázók nem nagyon veszik igénybe.

A területen több bolt is található, így minden bevásárolható. Vásárosnaményból vasút és buszközlekedés is van, ami megkönnyíti az elutazást. Problémát jelent viszont, hogy a partról nincs közvetlen járat a városba, ha valaki gyalog vág neki az útnak akkor egy öt kilométeres sétára számítson.

 


A Tisza bal partján a 653-as folyam kilométernél található egy nagy homokos part, jó kikötőhely. Vannak, akik kedvelik, az infrastruktúra teljesen hiányzik. Ha valaki itt táborozik, a tábor őrzéséről gondoskodni kell, a fürdéssel is vigyázzunk, mert a túloldalon veszélyes örvények vannak.

 


A Tisza bal partján a 651-es folyam kilométernél található. Kikötésre nem a legideálisabb hely, de ha kikötünk, azt mindenképpen a pontonhíd előtt tegyük.  Az utóbbi időben rendkívül sokat fejlődött, egy lelkes vállalkozónak köszönhetően. Egy nagy területű, parkosított, korszerű vizesblokkal ellátott kempinget alakítottak ki. Folyamatosan van meleg víz, kultúráltak a WC-ék, jól ellátott a büféje. A tulajdonos a túrázók megrendelésére minden élelmiszert be tud szerezni.

A falu körülbelül 500 méterre van a parttól, a folyó másik partján található Lónya, ahová pontonhídon, vagy magas vízállás esetén komppal lehet átjutni. Ha valaki innen akar elutazni, akkor azt a Tiszamogyorósról induló buszjáratokkal teheti meg.

 


A Tisza bal partján a 617-es folyam kilométernél a komp után található a következő kultúrhely Tuzsér. Alacsony vízállásnál egy szép homokpadon könnyű a kikötés, de utána egy magas parton kell felvinni a hajókat a depó helyre. Magas vízállásnál, a magas partnál tudunk kikötni. Jó idő esetén itt is sok strandolóra számíthatunk. A tuzséri táborozóhely sajnos kis területű és az ártéren van. Sokszor nagy a zsúfoltság és a nagy terhelés miatt a fű sem tud regenerálódni, így földes táborhelyre számítsunk. Lehet vadkempingezni a parton is, de akkor szigorúan őrizni kell értékeinket, mert elég nagy a mozgás, még éjszaka is.

A táborhelyen WC, zuhanyzási lehetőség van, sokszor itt is zsúfoltságra kell számítani. A büfé jól ellátott, étkezési lehetőséget is biztosít. A falu egy kilométerre található ahol be lehet vásárolni. Tuzsér az a hely, ahonnan közvetlen vonatközlekedés van Budapestre, igaz ez csak személyvonat. Nyíregyházi átszállással, gyorsvonattal is lehet utazni.

 


 

A Tisza jobb partján van az 594-es folyam kilométernél. Ez egy szép homokos part az infrastruktúra teljes hiányával. Büfé van lent a parton. A falu messze van, egy darabig keskeny betonút vezet le a partra, ami a végén már földútban folytatódik. 

 


 


Az 593-as folyamkilométernél a bal parton található, a dombrádi szép homokos part. Itt is, mint a többi tiszai strandon jó idő esetén sokan fürdenek, amit kikötésnél figyelembe kell venni. Ilyenkor könnyű a kikötés, de utána csak úgy, mint Tuzséron egy rövid magas parton kell felvinni a hajókat a tároláshoz. Magas vízállásnál a homokpad eltűnik, ami egy kicsit nehezebbé teszi kikötést. A területen minden megtalálható, kemping, étterem, bolt, zenés szórakozóhely. A hétvégén itt is discó, és különböző programok vannak, így Dombrád is Gergelyiugornyához hasonlóan elég zajos hely.

Sajnos Domrádról nagyon rossz a közlekedés. Maga a falu ahonnan busz, vagy,   vonat közlekedés lenne, 5 kilométerre van a parttól, és innen semmilyen tömegközlekedés sem jár a faluba. A túrázónak maguknak kell megszervezni az elutazásukat a területről. Csoportok Kisvárdáról rendelhetnek autóbuszt, ami beszállítja őket a kisvárdai vasútállomásra, ahonnan már jó közlekedés van Nyíregyháza, Budapest irányába.


 

 

Az 580-as folyam kilométernél található a bal parton. Jó homokos strandja van, ami könnyű kikötést tesz lehetővé. A parthoz közel étterem található, maga a táborhely nomádnak tekinthető. 

A Tisza bal partján az 575-ös folyam kilométernél található a szép homokos strand. A kikötés könnyű. Vagy a parton lehet sátorozni, vagy fel kell sétálni az üdülőterületre, ami kb egy kilométerre van a parttól, és ott valamelyik táborban lehet kempingezni. Autóval az üdülőterületről nem lehet lemenni a partra! Több büfé is található a környéken, zuhanyzási lehetőség megszervezhető. A falu nagyon messze van a parttól, oda egyáltalán nincs tömegközlekedés. Gyakorlatilag itt túrát befejezni lehetetlen.

 


 

A Tisza bal partján 568,5 folyam kilométernél található. A kikötés nem a legideálisabb. A kompnál lehet kikötni, a hajókat a magas parton tudjuk tárolni. A komptól 500 méterre van nagyon kis területű táborhely. Itt bolt található, zuhanyozni is lehet, WC van, de csak kis létszámú társaság befogadására alkalmas a hely. A tulajdonos előre bejelentet csapat esetén, egytálételeket is szokott felszolgálni. A táborhely gyakorlatilag már a falu részét képezi. Elutazni kisvonattal és autóbusszal lehet Tiszabercelről.

 


Az 544-es folyam kilométernél érjük el Tokajt. Itt minden megtalálható, vannak kempingek, boltok, jó borozók, éttermek, jó a közlekedés, egyszóval minden adott ahhoz, hogy a túrázó jól érezze magát. A kempingekben természetesen, hideg, meleg víz van, kulturált WC-ék, zuhanyzók biztosítottak. Mindegyik kemping a Tisza bal partján található, van ahol stégnél, kell kikötni, van ahol homokos parton. Tokajban már számítani kell hajó forgalomra, sok a motorcsónak a dzsetszki. Sok a nyári program, nagy a nyüzsgés a városban.

 

 

 

A Tisza ukrajnai szakasza:Aki ukrajnai túrára szánja rá magát az ne keressen kempinget, mert nincs. Teljesen nomádak a körülmények. WC a természetben van, mosakodni, fürdeni pedig csak a folyóban lehet. A vizet is ajánlatos Magyarországról kivinni, ha inni, vagy fogat mosni, vagy mosakodni akarunk. A folyó és a táj viszont gyönyörű, és ha nem esett, vagy esik az eső tiszta is. A táborhelyeket szabadon megválaszthatjuk, ha viszont valamilyen falu vagy város közelében táborozunk, pl. Bustyaháza, Visk, Huszt, Nagyszőlős a tábort ne hagyjuk őrizetlenül. Ezeken, a helyeken nagyobb a civil lakosság mozgása is. A városok, és a falvak messze vannak a parttól, megközelítésük hosszabb gyaloglást igényel. A szükséges élelmiszereket lehetőleg Magyarországról vigyük magunkkal.

Nagyszőlősön viszont Karcsi bácsi kocsmájában, ami közel van a parthoz, meleg ételt is lehet fogyasztani. Előtte akár táborozni is lehet, bár a rendelkezésre álló terület meglehetősen kicsi. Ez az egyetlen olyan hely a part mentén ahol meleg ételt szolgálnak fel. Fizetni forintban is lehet.

Csak rutinos, evezni tudó túrázók vállalják be ezt a túrát, mert a folyó néhány helyen I fokozatú vadvíznek tekinthető, és a körülmények teljesen nomádak!

 

 

 

 

 

 

Túr folyóAmikor a Túr folyóról írok, tudni kell, hogy többfajta Túr létezik!

Beszélünk Ásott- Túrról, azaz Túr- csatornáról, Öreg- Túrról, Holt- Túrról, és       Régi- Túrról. Ezek közül jelenleg csak a Túr- csatornán és az Öreg- Túron lehet vízitúrázni. Alkalmas lenne erre a Holt- Túr is Kömörőtől Nagyarig, de az utóbbi időben nagyon kevés víz volt benne, és nem volt kitisztítva a bedőlt fáktól, így küzdelmes és körülményes rajta a túrázás.     

A túrákat ezen a folyón rendszerint a Túr csatornán szoktuk kezdeni, az indulás történhet Garbolcról vagy kicsit lejjebb Nagyhódosról. A Túr csatorna hossza 30 kilométer, és a 724-es folyamkilométernél ömlik be a Tiszába a Nagy- bukó gátnál       (Túr- bukó).

 


Kis határ menti falu. Egy ifjúsági táborba lehetséges bekérezkedni és kempingezni. Nagyhódosig nem nagy a távolság és van benne egy fenékgát is, ami átemelést tesz szükségessé. Három kilométer evezés után érjük el Nagyhódost.

 


 

Nagyhódoshoz is közel van a határ, ez is egy pici, hangulatos eldugott kis falu. A folyó jobb oldalán, a folyón átmenő, a határhoz vezető úttól jobbra található egy ifjúsági tábor ahol lehetséges a kempingezés. A két település nehéz megközelítése miatt saját túráinkat úgy szervezzük, hogy Tiszabecsen gyülekezünk és kempingezünk, és innen autóbusszal visszük a túrázókat, az indulási helyre. Kattintson ide!

 Nagyhódostól 14 kilométer evezés után érünk a következő lehetséges táborhelyhez a sonkádi Kis-bukóhoz.

 

 

Sonkádon csak vadkempingezésre nyílik lehetőség. A kikötés egy kis üdülőterületen van. A part füves kisebb csoport táborozása megoldható. A közelben van egy működő büfé ahol étel, és ital fogyasztására van lehetőség. Kikötni, a sonkádi fenékgát (Kis bukó) előtt kell. A falu kb. 3 kilométerre, van. Innen két irányba haladhatunk tovább, bármelyik folyót választjuk, át kell emelni a hajókat!


Ha a Túr csatornán haladunk tovább, akkor a Túrbukó gáthoz jutunk (Nagy- bukó), aminek a leírását a Felső-Tiszánál megtalálja. A távolság vízen 11km.

 

 

 


 

 

 

Amennyiben az Öreg- Túrra emelünk át akkor Kölcséig evezhetünk. A távolság mindössze 10km, de az átemelések és a bujkálások miatt többnek tűnik. Arról se feledkezzünk meg, hogy a folyónak alig van sodrása, így szinte állóvízben evezünk.  A kölcsei táborhely is nomád és a Túr partján a parókia mellett található. A hely maga a falu végében van, így a boltok könnyen elérhetőek.

 

 

 

 A következő állomás, 13 km után az Öreg- Túron Túristvándi. A kemping Közvetlenül a folyó partján van, nagyon szép környezetben. A kempingen WC, hideg, meleg vizes zuhanyzási lehetőség van. A területen büfé és étterem is található. A közelben a folyó másik oldalán, egy hasonlóan jó színvonalú másik táborhely is található.

 


Ha tovább akarjuk folytatni a túrát, akkor a vízimalomnál át kell emelnünk a hajókat. 14 kilométer evezés után érjük el a kömörői osztóművet, ahol megint át kell emelni. Innen két irányba folytathatjuk a túrát a Holt- Túron ez a Nagyari- vagy Ócska- Túr, ahol 4 kilométer után érünk Nagyar határába a Petőfi fához. Szép füves ligetes rész, de táborozásra teljesen nomádak a körülmények. Igaz a falu csak pár méterre van, így be lehet vásárolni. A táborhelytől még 2.5 kilométerre van egy zsilip, ami után 1.5 kilométerre a 707-es folyamkilométer környékén torkollik a Túr a Tiszába. Ha el is jutunk Nagyarig az ezt következő szakasz tényleg nehezen evezhető a zsilip után, pedig szinte biztos, hogy inkább cipelni kell a hajókat, mintsem evezni.

A másik ág a kömörői átemelés után 27 kilométer, és Olcsvaapátinál a 688-as folyamkilométernél ömlik be a Tiszába, de jelenleg evezhetetlen.

 Szamos folyó

 


Sajnos a Szamosról is csak azt lehet leírni, hogy teljesen nomádak a körülmények. A folyó mentén nincsenek kempingek, éttermek. A lehetséges megoldás az, hogy valamelyik parthoz közel lévő falu szélén kötünk ki és vadkempingezünk, vagy egy iskolaudvaron, vagy futballpályán, amennyiben az önkormányzattal meg tudunk állapodni. A másik lehetőség, hogy csillagtúraszerűen oldjuk meg a túránkat, és valamelyik tiszai, kempingből utazunk el a Szamosra és a túra után vissza. A folyó maga nem hosszú, a magyarországi szakasza mindössze 51 km, amit két nap alatt könnyen lehet teljesíteni. Ha nagyon kényelmesen akarunk evezni, akkor három nap.

 


Bodrog folyó

 


 

A Bodrog, az 51-es folyamkilométertől tartozik Magyarországhoz. Az első kempingezésre alkalmas hely a 48-as folyamkilométernél a bal parton található Felsőberecki községnél. Itt a homokos szabad strandon jó a kikötési lehetőség. Egy keskeny ligetes rész övezi a partot, ahol sokan vadkempingeznek. Az elmúlt években egy vállalkozó az ártéren kempinget is üzemeltet, ami körbe van kerítve, mobil WC- vel és büfével is ellátott.

A faluban nem messze a parttól egy kultúrált, hideg, meleg vizes zuhanyzási lehetőséggel, WC- vel felszerelt kemping található. A falu nagyon közel van a parthoz, így a bevásárlásokért nem kell messzire menni.

 

 


Történelmi város nagyon sok látnivalóval, érdekességgel. A 37-es folyamkilométernél érjük el. A közúti híd után rögtön balra található a kemping, stéges kikötési lehetőséggel. Hideg, meleg vizes zuhanyzási lehetőség, WC, büfé áll a túrázók rendelkezésére. A kemping szinte a városban van, így a vásárlás könnyen lebonyolítható, finom borokat is kóstolhatunk a különböző pincékben, vendéglátó egységekben. A közlekedés is jó így az elutazásra és a túra kezdésére is alkalmas a hely.

 A 28-as folyamkilométer után a jobb parton a kompnál tudunk kikötni. A komptól nem messze üzemeltet egy vállalkozó egy kis területű táborhelyet. Zuhanyzási lehetőség, WC, büfé van a sátorozó helyen. Mivel a tábor a falu szélén van a boltok könnyen elérhetőek.A 20-as folyamkilométernél érjük el Olaszliszkát. Kikötési lehetőség a jobb parton a komp után. A kikötés nem egyszerű, mert általában mély a talaj és térdig merülünk az iszapba. A komptól mintegy 50 méterre található a kemping, ami területileg nem nagy, de benne hideg, meleg vizes zuhanyzási lehető és WC biztosított. Étterme és büféje is van. Itt is kóstolhatunk finom borokat. A falu csak méterekre van a parttól, így a bevásárlási lehetőség is biztosított. Figyelem csomagjainkat ne hagyjuk őrizetlenül!


 

 


A 2.5-es folyamkilométernél a Bodrog jobb partján található az Unió Vízitelep és kemping. Kikötési lehetőség stégnél. Sokan látogatják a helyet különösen tavasszal, sajnos azt kell, hogy mondjam az utóbbi időben romlott a létesítmények állaga. Ráférne a területre a fejlesztés, a felújítás.

 

 

 


A tokaji kempingek leírása a Felső- Tiszai résznél megtalálható.

 


A Bodrog szlovákiai szakaszaA Bodrog Szlovákiában az Ondava és a Latorca folyók összefolyásából keletkezik. A szlovákiai szakasz mindössze 15 folyamkilométer. A szlovákiai szakaszt meghosszabbíthatjuk azzal, hogy a Sirava tóról indítjuk a túrát. Ezt a túrát a mi cégünk találta ki, mi eveztük be ezt a szakaszt és már 12 éve, rendszeresen szervezünk innen túrákat.

 


A tavon több kempinget is üzemeltetnek, de sajnos mindegyik számos hiányossággal működik. Van ahol nincs meleg víz, kevés a WC, rossz a világítás, szemetes a part, úgy tűnik, hogy elhanyagolják ezt a szép területet. A tóról egy „húzós” átemelés után egy keskeny csatornán keresztül érjük el a Laborec folyót, amibe 20 folyamkilométer után beleömlik az Ung, majd a Laborec 19 folyamkilométerrel lejjebb beleömlik a Latorcába. A Latorca 9 kilométer után egyesülve az Ondavával hozza létre a Bodrogot.

A szlovákiai szakaszon a Sirava-tó után sehol sincs kemping, így a túra nomádnak tekinthető. Érdemes valamilyen falu közelében kikötni és tábort verni. Az általunk javasolt ilyen hely Vojany, amit a tóról elindulva, kb. 30 kilométer kemény evezés után érünk el. A következő lehetséges állomás Zemplén, ami kb. 26 kilométer evezés után következeik. Bárhol is táborozunk a Szlovák szakaszon a tábort nem szabad őrizetlenül hagyni.

 

 

   Diákprogram és osztálykirándulás    Csapatépítő tréningek    Kemping szolgáltatás     Katalógus rendelése      Galéria      Utazási szerződés     Letölthető dokumentumok     Letölthető tanulmányok     Jelentkezési lap      Utasbiztosítás      Partnerirodáink      Fotópályázat      Hasznos linkek      Link partnerek
Vízitúra, kenutúra      Tisza túra      Evezés      Kenu bérlés